HİKAYELER

Dondurma ne kadar

17.01.2006 05:25:06


Bir Pastanın Üç Otuz Paraya satıldığı Günlerde 10 yaşında Bir Çocuk Pastaneye Girdi. Garson Kız Hemen Koştu... Çocuk Sordu:
Çukulatalı Pasta Kaç Para?..’ ’5 YTL!..’ Çocuk Cebinden çıkardığı Bozukları Saydı.Bir Daha Sordu:’Peki Dondurma Ne Kadar...’ ’3.5 YTL’ Dedi Garson Kızsabırsızlıkla... Dükkanda yığınla Müşteri Vardı Ve Kız Hepsine Tek başına koşturuyordu. Bu Çocukla Daha Ne Kadar Vakit Geçirebilirdi Ki...Çocuk parasını Bir DahaSaydı Ve ’Bir Dondurma Alabilir Miyim Lütfen’ Dedi. Kız Dondurmayı Getirdi. Fişi tabağın Kenarına Koydu Ve Öteki Masaya Koştu. ÇocukDondurmasını Bitirdi. Fişi Kasaya Ödedi. Garson Kız Masayı temizlemek Üzere Geldiğinde, Gözleri Doldu Birden. Masayı Sanki Akan göz yaşlarıyla Temizleyecekti.Boş Dondurma tabağının Yanında Çocuğun bıraktığı 1.5 YTL’lik bahşiş Duruyordu...

Ekleyen/Kaynak: hikayeci



Bu bölüme Hikaye ekleyebilirsiniz. Hikaye eklemek için tıklayın

Yorumlar [ Yorum Yaz ]

Yazan: emre    13.02.2007 00:03:14
Bir Bahşişte Benden..
Çok basit bir olay olmasına rağmen inanılmaz etkilendim..Ahmet,Mehmet in yapması gerekeni küçük bir çocuk düşünüyor.Kim bilir belki daha ne güzel dersler çıkarırız bu tür olaylardan..Kahramanı küçücük bir çocuk olsa dahi..


Yazan: welat    3.01.2007 17:36:21
yorum
çok beğen dim tebrikler


Yazan: Abdurrahman SAYAR    30.11.2006 13:41:24
ÖNCE SEVGİ SONRA SAYGI
Bu hikayeyi daha önce 600 kişi okumuş ama kimse yorum yazmamış(Bahşiş bırakmamış)hikayedeki çoçukların okuması lazım bunu,zira hala kim ne anlamış bilmiyoruz..Saygılarımız..CENTİLMENLERE..



  En Çok Yorumlananlar

  Yeni Hikaye Ekle

  Yorum Yaz

  Tümünü Listele

| 101 Okey Oyunu | Türkçe Kürtçe Sözlük | Kürtçe Dil Testi |