HİKAYELER

hesaplaşma

18.06.2007 14:21:54


Hz. Musa Cebrail’e Ya Cebrail, hesaplaşma hep öbür dünyada mı olacak. Bu dünyada hesaplaşma yok mu? Diye sormuş.

Cebrail de ’Ya Musa, Yarın vahadaki su kuyusunun yakınında bulunan kayanın arkasına saklan ve olacakları seyret. Sakın olaylara karışma!’ demiş.

Hz. Musa kayanın arkasına saklanmış ve olanları seyre koyulmuş.

Önce bir süvari gelmiş. Kıyafetinden ve atının koşumlarından zengin birisi olduğu anlaşılıyormuş. Kuyudan su içmiş ve giderken altın kesesini düşürmüş.

Sonra bir kıyafetinden fakir olduğu anlaşılan delikanlı gelmiş. Altın kesesini bulmuş ve almış. Suyunu içip gitmiş.

Daha sonra gözleri görmeyen yaşlı biri gelmiş. O ara süvari altın kesesini düşürdüğünün farkına varmış ve gittiği yolu takip ederek kuyuya kadar gelmiş. Keseyi bulamamış. Yaşlı adamdan şüphelenerek “keseyi sen buldun, ver kesemi” dese de yaşlı adam “benim gözlerim görmüyor, senin keseni nasıl göreyim” diyerek, keseyi almadığını beyan etmiş.

Ancak süvari tüm parasını kaybetmenin üzüntüsüyle yaşlı adama yüklenmiş. Tutuşmuşlar bir kavgaya. Nihayet süvari kılıcını çekmiş ve yaşlı adamın kafasını kesmiş. Üstünü başını aramış ancak bir şey bulamamış. Atına binip uzaklaşmış.
Hz. Musa “Ya Cebrail, ben adalet yerini bulacak diye beklerken, daha kötüsü oldu keseyi delikanlı aldı, kör adam canından olurken, süvari hem paradan oldu, kem de katil oldu. Bu nasıl hesaplaşma?”

“Ya Musa. Dediğim gibi bu bir hesaplaşmaydı. Olayda gördüğün âmâ ile süvarinin babası daha önce eşkıyalık yaparak delikanlının babasının bir kese altınını çaldılar. Ancak süvarinin babası parayı oğluna vererek âmâ’nın hakkını vermediği için kavga ettiler ve süvarinin babası âmâ’nın gözünü oymuş, o da onu öldürmüştü.

Şimdi ise para sahibine gitti. Hırsızların ikisi de canından oldu. Çalıntı haram parayla yaşayan da katil oldu!

“HİÇ BİR HAKSIZLIK KARŞILIKSIZ KALMAZ”

Ekleyen/Kaynak: best of gravian



Bu bölüme Hikaye ekleyebilirsiniz. Hikaye eklemek için tıklayın

Yorumlar [ Yorum Yaz ]

Yazan: mikail06    3.07.2007 06:51:18
:)))
yaw nerden bulursunuz böyle cins hikayeleri..bu şuanlama gelir bunu yazan ve kıssadan hisse diye okuyan şöyle anlar.eğeer etrafınızda bir haksızlık oluyorsa bunun bir bilmediğimimmz sebebi vardır karışmayın...birisi bir mazluma rahatsızlık veriyorsa karışmayın bunun başka bir nedeni vardır..olurmu böyle şey yahuu..zaten doğu felsefeleri vede dinler insanlara sürekli efsun sır giz muaaama türü hikayeler anlatmaktadır..
tabi bu yourm bunu yazan ve hararaetle okuyanların hoşuna gitmeyecektir..
ama belki olaya başka bir açıdan bakabilirlerse diye zahmet edip yazdım:))



  En Çok Yorumlananlar

  Yeni Hikaye Ekle

  Yorum Yaz

  Tümünü Listele

| 101 Okey Oyunu | Türkçe Kürtçe Sözlük | Kürtçe Dil Testi |